Порошенко буде боротися із суддівською мафією

Опубліковано:
16 Квітня, 2015

Президент України Петро  Порошенко вважає, що переобирати суддів недостатньо для докорінної зміни судової системи, треба мати можливість притягнути їх до відповідальності. Про це він заявив під час робочого візиту до Одеси, передає агентство «Ліга».

 

“Завдяки судовій реформі можна реалізувати право громадян на справедливий суд. Але відразу ж після перемоги Революції гідності стало зрозуміло, що самого переобрання суддів недостатньо для зміни ситуації. Тому що це каста, члени якої будуть переобирати самі себе, відроджуючи старі часи. Саме тому я ініціював внесення змін до Конституції, однією з яких має бути скасована недоторканність суддів. Для чого? Щоб боротися з суддівською мафією “, – зазначив президент.

 

Порошенко зазначив, що органи судової системи повинні поповнити нові кадри, яким потрібно створити умови для здійснення справедливого правосуддя. І в той же час забезпечити невідворотність притягнення до відповідальності.

 

 2 квітня Конституційний суд почав розглядати звернення народних депутатів ВР про конституційність законодавчого акту щодо скасування депутатської недоторканості, а також недоторканості суддів.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відповідальність, #зміна, #мафія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суді, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: