Понизився рівень води в Тернопільському ставі

Опубліковано:
9 Червня, 2024 о 22:55
Тернопільський став
Тернопільський став, фото ТeNews

Тернопільське водосховище, ключовий водний об’єкт регіону, стало предметом пильної уваги фахівців Регіонального офісу водних ресурсів. Їхні дослідження не лише уточнили параметри водойми, але й виявили тривожні тенденції, що потребують негайного реагування місцевої влади. Результати дослідження водгосп оприлюднив на своєму сайті.

Фахівці Регіонального офісу водних ресурсів у Тернопільській області для встановлення сучасного стану водосховища провели комплекс інженерно-геодезичних та гідрометричних досліджень, що дозволило точно заміряти глибини водосховища.



У 2014 році на замовлення Тернопільської міської ради було виготовлено технічний паспорт Тернопільського водосховища.

Відповідно до цього паспорту, площа становила 311,1190 га; об’єм – 10173,5913 м3; максимальна глибина – 10,8 м, середня глибина – 3,27 м; довжина – 4455 м; ґрунти ложа – середні суглинки; вид регулювання стоку – сезонне.

На постійній основі, відповідно до виконання Програми державного моніторингу поверхневих та підземних вод, Регіональним офісом водних ресурсів у Тернопільській області проводяться визначення фізико-хімічних та хімічних показників якості води.

Фахівці Офісу виявили тенденцію до пониження рівня води в Тернопільському водосховищі на 15-20 сантиметрів. У зв’язку з тим, що водосховище відноситься до категорії руслових, іде постійне накопичення даних і замулення водосховища. Виміряні показники будуть передані представникам місцевого самоврядування для контролю та вирішення проблеми. Це важливий крок для запобігання подальшому зниженню рівня води та захисту наших водних ресурсів.

Раніше ми писали про те, що Тернопільський став очистили до купального сезону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Водгосп Тернопільської області
Теги: #водгосп, #рівень води, #тернопільський став
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»
14:20, 26 Червня, 2024

Олег Шупляк: «Головними в житті я завжди вважав три речі: роботу, роботу і ще раз роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: