Дзвінка Торохтушко
Дзвінка Торохтушко

Поетеса, письменниця, журналістка, перекладачка, блогерка.

барбекю
Соус барбекю.

Це була перша спроба соусу. За принципом: полуниці вже не лізуть, тра з ними щось зробити.

Зробила “Полуничний барбекю”.



Полуниці з городу, базилік з вазону, копчені спеції – колишні овочі з грилю (перець, цибуля, кабачок, баклажан), які я просто колись прорізала, засушила і змолола +ложка копченої паприки + сіль з чорним перцем + цукор +1ч.л крохмалю. Все роблю на смак і на око.

Полуниці перекрутила на м’ясорубці (бо лєтрику вимкнули), вилила в банячок і довела до кипіння. Додала спеції й проварила 10 хв, додала 1/3 ч.л лимонної кислоти, розвела водою крохмаль, долила його в банячок. Як закипіло, вкинула порізаний базилік, розмішала, через хвилину вимкнула – і в гарячі банки. Закутала пледиком до вистигання.

Залишок запропонувала Зайкові до відбивної і картопельки.

Відгук дегустатора:

– Ма-ам, це щось таке…Божественне! Не кетчуп. Не сацебелі. Не барбекю, хоча нотка копченості є. Ніжно, фруктово, вміру гостренько. Дай ще, бо не розпробував!

Після другої відбивної:

-А що це було?

– Полуничний барбекю.

– Ма-а-ам!

– Що? Мені треба повчитися в Клопотенка?

– Ма-ам! Ням-ням! Ні, йому треба зливати воду й сушити весла. Тобто – ополоники.

Сидю. Пишаюся.)

Майте гарний вечір! З полуничкою у всіх сенсах!)

А мос…москітам хай прилетить від наших котиків по самі помідори!

Дайте котикам на ремонт автівок!)

Дякую!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Соціальна мережа
Теги: #блг, #соус
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
21:19, 18 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: