Поліцейський Тернопільщини наставляє юних картингістів у Чорткові

Опубліковано:
19 Липня, 2024 о 20:15
Поліцейський Тернопільщини наставляє юних картингістів у Чорткові
Іван Бобак. Фото управління поліції охорони в Тернопільській області

Понад пів століття захоплюється картингом і захоплює ним дітей завідувач сектору супроводження договорів центру технічної охорони Управління поліції охорони в Тернопільській області Іван Бобак.

Цей чоловік служить у Поліції охорони понад 40 років. Вийшовши на пенсію у званні майора поліції, продовжує обіймати посаду в статусі вільнонайманого працівника. Професіонал високого класу, відповідальний керівник, завжди врівноважений і справедливий.



Але найцікавіше в житті Івана Бобака розпочинається після закінчення робочого дня, коли він іде в Чортківський палац дітей і юнацтва до своїх юних картингістів. Там час для нього зупиняється.

Картингом Іван Бобак захопився ще на початку 70-тих років минулого століття, став кандидатом у майстри спорту, а коли його тренер пішов на пенсію і гурток при станції юних техніків почав розпадатися – Іван узяв його під свою опіку й ось уже теж понад 40 років тренує дітей. Виховав кілька чемпіонів України і кандидатів у майстри спорту.

Нині в Івана Бобака тренуються 35 школярів, серед яких багато внутрішньо переміщених осіб. Діти самі збирають карти, удосконалюють їх, а відточують майстерність на імпровізованих трасах, тому що будівництво своєї так і не стартувало через війну, залишившись на етапі проєкту.

Гурток із картингу, за словами Івана Бобака, його віддушина і антистрес: «Я буду тут, поки є діти. Хай краще вони приходять сюди, крутять болтики, шурупчики, вчаться їздити, ніж будуть займатися дурницями».

Найбільша винагорода для Івана Бобака – бачити задоволення дитини, коли вона тривалий час працювала, створила карт – і він не тільки поїхав, а й видав добрий результат.

На жаль, змагання у воєнний час не відбуваються, але чортківські картингісти продовжують тренуватися, щоби після найочікуванішої Перемоги порадувати свого наставника перемогами спортивними.

Юні картингисти. Фото поліція охорони

Управління поліції охорони в Тернопільській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #картинг, #поліція охорони
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Владисла Попов
16:05, 1 Вересня, 2024

Виживання на сучасній війні – це генератор випадкових чисел, – Владислав Попов

ТОП новини тернопільщини: