Покрова Пресвятої Богородиці, яка захищає індійських рибалок

Опубліковано:
15 Жовтня, 2016 о 21:14

Мандруючи якогось року півднем Індії, волею випадку натрапила на рибальське селище, неподалік міста Махабаліпурам, що у штаті Таміланд (60 км на південь від Ченнаї). Відразу помітила, що будинки вздовж  узбережжя були недоглянутими, а деякі – зруйновані. Відпочивальників – мізер. Піщана територія, яка, ймовірно, була колись пляжем, нагадувала виставку човнів просто неба.

 



Поспілкувавшись із місцевими жителями, дізналась, що до 2004 року у цій місцині не було відбою від туристів, яких приваблювали теплі хвилі Індійського океану. Але тривало це доти, доки не зазіхнув на цей край жахливий землетрус з епіцентром в глибинах океану. Неймовірної сили цунамі (висота хвиль  сягала 15 метрів) принесло жахливі руйнування і забрало життя понад 300 тисяч осіб. Це тільки замислитись і уявити… Відтоді сюди не часто заглядають подорожуючі, особливо – іноземці. Енергетику страху увібрали в себе і випромінюють довколишні дерева, камінні споруди, пісок… Індійці, які виживали за рахунок туризму, суттєво збідніли. Для багатьох з них питання «Як вижити?», питання номер один. Відтак старенькі жінки плетуть рибальські сітки, а чоловіки, ризикуючи життям, відправляються, здебільшого на благеньких човнах, у відкритий океан…

 

І ось серед безлічі човнів побачила особливий – з хрестом на кормі. Підійшла ближче і мені відкрилось зображення Матері Божої. Діва Марія, розпростерши руки, тримала над корабликами, що гойдались на хвилях океану, святий Покров. Це була Покрова Пресвятої Богородиці, тільки… індійська. Можете уявити, як було приємно зустріти за тридев’ять земель, практично на іншому кутку планети, Ту, якій поклоняються і до якої звертаються у своїх молитвах рідні мої українці. А розшукавши власника човна, попросила сфотографуватись, для більшої переконливості.

 

До слова. Найбільші релігії світу (індуїзм, буддизм, джайнізм, сікхізм) походять із Індії. 79,8% – індуїсти, 13,4 – мусульмани,  1,9 – сикхи, 0,8 – буддисти, 0,4 – джайністи, євреї, зороастрійці, послідовники бахаїзму тощо. Християнська спільнота становить 2,3 %.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: