Подарунок парафіян Кременецького благочиння для воїнів у зоні АТО

Опубліковано:
14 Грудня, 2014 о 09:56

 

10 грудня  2014 року, з благословення архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора, голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України, старший капелан Тернопільської єпархії прот. В’ячеслав Кізілов  з волонтерами, на запрошення благочинного Кременецького району прот. Володимира Буграка,  вкотре  відвідали собор  Преображення Господнього м. Кременець.



         

Дуже несподівано, але вагомо, громада відгукнулась на заклик старшого військового капелана допомогти зі збором усього необхідного для бійців АТО, придбавши для особового складу добровольчого батальйону «Торнадо»  автомобіль «Volkswagen Passat». Після спільного служіння відбулася передача ключів  бійцям батальйону з рук  настоятеля  собору.  

    

 

            

 

 

        

 

 

        

 

 

          

 

 

           

 

 

          

 

 

         

 

 

        
Слід відзначити високу громадянську позицію викладачів і студентів Кременецького лісотехнічного коледжу, які  на зібрані кошти придбали зимові колеса для придбаного автомобіля, а також зібрали теплі речі, продукти харчування та засоби гігієни. Долучився до цієї доброї справи власник СТО  Панасюк Олег Іванович, який провів повний обсяг робіт з технічного переобладнання автомобіля.

 

           
Учні  Кременецької  ЗОШ №1 зробили своїми руками маскувальну сітку для бійців АТО. Приємно усвідомлювати, що у теперішні вкрай складні часи, коли ми всі відчуваємо матеріальні труднощі, є люди, що знаходять  можливість поділитись останнім з тими, хто береже наш спокій. Це стало можливим у великій мірі завдяки зусиллям настоятеля собору прот. Володимира Буграка,  прот. Димитрія Каленюка, свящ. Василя Стасіва, керівників колективів та парафіян собору.

          
Нехай цей вияв милосердя послужить прикладом для тих, хто не наважується виявити активну громадянську позицію.


прот. В’ячеслав КІЗІЛОВ

голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання

у Збройних Силах та інших військових формуваннях України

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #волонтери, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #торнада
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: