Після трьох місяців пошуків Юрія Шелігу знайшли… мертвим

Опубліковано:
3 Грудня, 2015 о 12:13

Про те, що у відстійнику на території Збаразького цукрового заводу знайшли тіло людини, поліцейських повідомив телефоном невідомий чоловік. Правоохоронці встановили, що загиблий – 26-річний мобілізований боєць із Збаразького району, якого вважали безвісти зниклим…

…Юрія Шелігу із села Красносільці Збаразького району мобілізували 18 лютого ц. р., але на Схід він поїхати не встиг. Півроку прослужив у військовій частині в Мукачевому, а в серпні прийшов у відпустку.




– Юрко мав бути вдома до 12 вересня, – каже його мати Оксана Іванівна. – Я тішилася, що побуде зі мною хоча б кілька днів, допоможе по господарству. Молодший син Микола також воює – на фронт пішов добровольцем. У нього такий характер, щоб не робила, як би не вмовляла, все одно не втримала б.


Він часто повторює, що з несправедливістю або співпрацюють, або борються, а він миритися не буде. Вслід за молодшим мобілізували й старшого, і я залишилася сама. Хвилювалася за обох і рахувала дні до відпустки. Хто б міг подумати, що вона буде трагічною?


Юрій зник 31 серпня. Того дня пішов ненадовго до друга, навіть телефону з собою не взяв, і… не повернувся. Бідна мати не знала що й думати, кому телефонувати, до кого звертатися…


7 вересня, за кілька днів до завершення Юркової відпустки, написала заяву про зникнення сина в поліцію. Близько трьох місяців він був у розшуку, а 22 листопада його випадково знайшли… мертвим. Що стало причиною смерті і за яких обставин загинув Юрій, —невідомо. Тіло пролежало у воді стільки, що його неможливо було впізнати…


– Тепер уже не дізнаємося правди, – зітхає мати. – Я до останнього вірила, що син живий, що повернеться, а тут страшна звістка, мов грім з ясного неба: “Потрібно впізнати тіло…” Мені й досі ті слова з голови не йдуть. Як далі жити?!

 

Ірина КОШІЛЬ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: