Персикові сади на Тернопільщині: новий аграрний проєкт

Опубліковано:
30 Серпня, 2024 о 19:16
Персикові сади на Тернопільщині
Персики вирощують на Тернопільщині. Фото з відкритих джерел

На Тернопільщині освоюють комерційне виробництво персика.

Директор Бахмутського розсадника плодових культур Євген Розсоха, який очолив напрямок кісточкових культур у фермерському господарстві «Гадз», що на Тернопільщині планує налагодити тут виробництво персика, повідомляє EastFruit.



За словами Євгена Розсохи, загалом по Україні персики технологічно мало опрацьовані.

Раніше персик вважався суто південною культурою, і експериментували з ним хіба що тільки там. Одне з таких господарств у Херсонській області, яке вирощувало по 2 тис. тонн персика на бахмутських саджанцях, як і сам розсадник, зупинило свою діяльність після початку повномасштабної війни, і його досвід не використовується.

Нині персик та абрикосу почали вирощувати по всій Україні, особливо, на Заході, і, звісно, всі знову почали експериментувати. Цьому посприяла і зміна клімату, і зміни, які принесла війна, але й люди вже не бояться вирощувати такі складні продукти.

«Ми ж зі свого боку хочемо закласти основу саме промислового виробництва. Для цього потрібно вирощувати однорідні підщепи певних типів. Я кажу, про своєрідний «племінний» добір, селективне використання матеріалу. Персики різних сортів дозрівають з інтервалом у 5-10 днів, і їм, як і черешні, можна забезпечити на Заході конвеєр – для регулярного і рівномірного надходження продукції в торгівлю з 26 червня по 25 вересня», – підкреслив Євген Розсоха.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агропідприємство, #персики
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: