Пенсійний фонд Тернопільщини досі очолює поплічниця Хоптяна

Опубліковано:
5 Квітня, 2015 о 11:01

Не пройшло і дня відколи Степана Барну назначили головою ОДА, а його вже просять провести ревізію кадрів. Самооборона Майдану Тернопільщини підкинула новому голові області першу кандидатку на виліт.

 



Багаторічну керівницю пенсійного фонду області Ларису Хому громадські активісти вважають негідною посади.

 

– Свого часу Ларису Зеновіївну призначив на посаду голови Пенсійного фонду в Тернопільській області Валентин Хоптян. Вони дружили давно,були знайомі по роботі в Підволочиську, – коментує комендант Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик. – Дуже багато працівників обласного управління Пенсійного фонду почало звертатися ще у лютому 2014 року в Самооборону Майдану, Правий сектор для того щоб відсторонити від виконання обов’язків Ларису Зеновіївну. З їхніх слів, керівників районних управлінь фонду  змушували до того, щоб вони своїх людей делегували на Антимайдан. Люди проти цього обурились і написали нам звернення з цього приводу.

 

Підтвердження цим фактам активісти почали шукати влітку 2014 року. Вдалося з’ясувати, що відправка підопічних на Антимайдан далеко не єдине зловживання чиновниці.

 

– Нам вдалося особисто зустрітися із тими, кого змушували поїхати на Антимайдан. Ці люди з одного боку і розуміють свою вину, і просять зрозуміти їх. З їхніх слів, пані Лариса наголошувала: якщо працівники Пенсійного фонду не виконуватимуть плани по поставці людей на Антимайдан, тоді керівники районних управлінь і їхні заступники будуть звільнені. Також під час парламентських виборів 2012 року увесь план по голосуванню за «Партію регіонів» Хома поклала на плечі фонду. У 2011 році щодня каталась із водієм на службовому авто по 80 км в Підволочиськ і назад.

 

Ці та інші кричущі факти зловживання активісти виклали у зверненні адресованому Генеральному Прокурору Шокіну, Міністру внутрішніх справ Авакову, Міністру соцполітики Розенку, голові правління Пенсійного фонду Зарудному і нардепам керівних партій в Тернополі.

 

Після зустрічі Самооборони Майдану Тернопільщини із першим заступником голови правління Пенсійного фонду Миколою Шамбірем у підопічне відомство Лариси Хоми назначили перевірку.

 

– Замінити згідно закону Ларису Зеновіївну зможе лише голова обласної державної адміністрації, бо він робить подання на нову голову управління. Довго наша область була без керівника, тому Хому звільнити не могли. Тепер із усіма доказами, які маємо, ми підемо до нового голови ОДА. На нашу думку, Лариса Зеновіївна повинна бути звільненою.

Юлія Швець

звернення Самооборони

 

звернення Самооборони 2 стор.

   

Звернення самооборони стор3

 

звернення самооборони стор 4

   

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: