Пенсіонерка з Тернопільщини стала жертвою шахрайства з банківською карткою

Опубліковано:
15 Червня, 2024 о 17:05
картка
Ілюстративне фото з мережі

У сучасному світі шахраї все частіше використовують вишукані методи для того, щоб ошукати людей і заволодіти їхніми грошима. Одним із таких прикладів стала ситуація, що сталася з 60-річною мешканкою Чортківського району Тернопільської області, яка втратила понад 34 тисячі гривень, повіривши аферисту, що видавав себе за працівника банку.

Підступний телефонний дзвінок

Усе розпочалося з того, що на телефон пенсіонерки надійшов дзвінок від невідомого, який представився працівником банку. Зловмисник повідомив жінці про нібито блокування її банківських рахунків та необхідність підтвердити персональні дані в телефонному режимі для уникнення штрафу:



“Зі слів заявниці, до неї зателефонував нібито працівник банку, який повідомив, що її рахунки заблокують, якщо не підтвердить свої персональні дані у телефонному режимі. Невідомий наголосив, що такі дії потрібно виконати, аби не отримати штраф”.

Довірлива жертва

Не запідозривши жодного підступу, пенсіонерка погодилася на вимогу шахрая і надала йому всю необхідну інформацію про свої банківські рахунки та картки.

“Також шахрай переконав заявницю у тому, щоб вона перерахувала свої кошти на запропоновану ним картку, аби здійснити активацію електронного гаманця. Потерпіла повірила псевдобанкіру і скинула понад 34 тисячі гривень на його рахунок”.

Поліція попереджає

Лише після того, як гроші зникли з рахунку, жертва зрозуміла, що її ошукали, і звернулася до правоохоронців. Поліція Тернопільщини відкрила кримінальне провадження та застерігає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час будь-яких операцій з банківськими картками та грошима.

Раніше ми писали про те, що у Тернополі камера “спіймала” чоловіка, який розраховується чужою картою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: ГУ Нацполіції в Тернопільській області
Теги: #банківська картка, #банківські аферисти, #ошукали, #чортківщина, #шахрайство
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”
21:19, 18 Червня, 2024

Яросла Лемішка: “На сцені Тернопільської обласної філармонії – вперше прем’єра мюзиклу”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: