Патріотизм української олігархії закінчується там, де починаються витрати на українську культуру, науку і армію.

Ні, олігархи не економлять на собі.

Скажімо, на забаву в Куршавелі або на картину з аукціону Сотбіс гроші в них завжди знайдуться, інша справа – придбання для Національного музею України кількох скульптур Архипенка або полотен Малевича.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба порушити проблему ставлення до старості: ми не завжди будемо молодими і дужими

Олігархам не потрібна наука. Нащо їм наукові кадри, коли те, на чому вони справді заробляють свої мільярди, не потребує ані вдосконалення, ані будь-якої наукової думки. Які до біса іновації, коли для відмиву грошей з держбюджету не потрібно нічого, окрім інвестицій у кадрову політику держави і безпосереднє стимулювання держчиновництва.

Якщо комусь в якійсь момент раптом здалося, що типовий представник олігархату “свої кровні” мільйони віддав на підтримку української армії, перехрестіться!

Пальне було з державних сховищ, амуніція з американської допомоги, зброя зі складів, які було розкрадено ще задовго до трагічних подій весни 2014 року. Армії допомагали і допомагають виключно волонтери, свідомі громадяни і країни-союзники, які розуміють усі загрози розширення впливу рф на європейський схід.

Патріотизм української олігархії почнеться не з подарунків толстосумів школам і музеям. Для піару вони робитимуть це з регулярністю раз на рік-два. Я повірю у патріотизм наших доморощених мільярдерів, коли побачу зареєстрований їхніми представниками у Верховній Раді “Закон про амністію капіталів” і зрештою їхні мільярдні рахунки не у швейцарських або панамських банках, а у наших вітчизняних банківських установах. Коли їхні телеканали нарешті вироблятимуть україномовні телесеріали, а їхні радіостанції віщатимуть і пропагуватимуть саме національний мовний і пісенний продукт. Я повірю в патріотизм українського олігархату, якщо окрім усього перерахованого, наші локальні нувориші заговорять державною мовою країни, в якій вони зробили свої непрозорі і незадекларовані мільярди. Тоді я повірю… можливо.

 

Євген Рибчинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: