Пам’ятник героям Небесної Сотні коли і за який кошт? (Фото)

Опубліковано:
19 Вересня, 2015 о 13:13

 

Пам’ятник героям Небесної Сотні у Тернополі. Про те, що буде немає сумніву ні в кого, але коли і за який кошт? Як наблизити час встановлення і де взяти гроші придумала молодь з громадської організації «Молодіжне Об’єднання «Файне місто» та інтернет-спільнота «Від Тарнополя до Тернополя». Саме для цього у Тернополі біля приміщення арт-галереї знову зазвучав жовто-блакитний інструмент свободи. 17 вересня у нашому місті музика лунала на презентації першої в Україні об’ємної книги «Небесна сотня: Історія нескорених». Найкращого і придумати було важко. Адже одразу після подій 1 грудня 2012 року піаніно вперше було встановлено біля адміністрації президента у Києві, як символ духовності народу, який постає проти системи. Видання має усі шанси стати раритетним, його наклад усього 1000 примірників, а ціна символічна – 180 грн. Автор фото подій на Майдані Андрій Шевчук, а автор фото родин «Небесної сотні»  Юрій Хмурич. Співавтори проекту Михайло Жирівський та Ірина Григоринська . Придбати книгу можна у книжкових крамницях міста «Книгарні Є», « Ярослав Мудрий » , « Дім книги ». Про Євромайдан розкажуть перші дванадцять сторінок, а далі описані історії шести Героїв Небесної Сотні з Тернопільщини. 3D формат видання дозволяє бути і читачами і глядачами одночасно, побачити фото у  трьох вимірному просторі, об’ємними. Творча група впевнена, книга викликатиме хвилю емоцій від побаченого. Така ідея вперше, за словами її авторів тернополян Ірини Кучерявої та Віталія Дембицького, реалізована в Україні. На презентації книги були батьки Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Ігоря Костенка.



 

 

Усі гроші виручені від продажу книги автори планують передати для встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні у м. Тернополі та на закупівлю медичного та військового обладнання у зону АТО.  Після завершення представлення книги вулицями Тернополя ще довго було чути живу музику. Музиціювали на інструменті усі охочі та від щирого серця.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: