«Опілля» відновило прадавню українську традицію і зварило особливе пиво
- Опубліковано: Новини Тернопільщини
- —
- 5 Грудня, 2024 о 05:11
Відродивши традицію українців, тернопільська броварня «Опілля» зварила спеціальний зимовий сорт пива зі справжнім смаком свята – «Різдвяне». Придбати цей особливий напій можна вже зараз.
Споконвіку святковим напоєм українців було пиво, яке на теренах України наші предки вправно варили з часів Трипілля. Різдво українці відзначали також цим напоєм. Варити пиво до зимових свят було традицією. Особливий і обов’язковий день пивоваріння, оспіваний у колядках, – день святого Миколая.
«Варити пиво на «Миколи» – звичай дуже старий. В одній колядці це пивоварення представляється як один з тих сакральних звичаїв, якими «держиться світ», – писав в етнографічному нарисі «Звичаї нашого народу» український фольклорист Олекса Воропай.
Таке пиво українці варили традиційно з ячменю і хмелю. На зимового Миколи за низьких температур воно добре дозрівало.
Нині, скажете, все це – оповіді про сиву давнину, бо хто ж зараз так варить пиво? А от і варить. За допомоги високотехнологічного обладнання традиційним українським способом із роздільним бродінням і дозріванням за низьких температур так варить пиво «Опілля». Майстерні тернопільські броварі з екологічно чистої натуральної української сировини створюють справжнє пиво. З нагоди зимових свят, як велить звичай українців, вони варять особливе «Опілля Різдвяне», яке можна скуштувати вже й у день святого Миколая.
Спеціальний лімітований сорт «Опілля Різдвяне» – це справжнє пиво, яке раз на рік стає винятковим. Темне, духмяне, з ароматом кориці – саме таким і є справжній смак свята, який за відродженою українською традицією броварня втілила у своєму ексклюзивному пиві. Цінуй традиції, цінуй справжнє – відзначай Миколая, Різдво і всі зимові свята пивом «Опілля Різдвяне»!
12:44, 24 Листопада, 2025
23:46, 21 Листопада, 2025
21:39, 16 Листопада, 2025