Олександр Шовковський: “Наш футбол, як і вся країна, нині виживає”

Опубліковано:
6 Жовтня, 2024 о 19:51
Олександр Шовковський
Олександр Шовковський.

Те, що  український футбол переживає не найкращі часи, цілком зрозуміло. І головна причина цього відома – війна. Можна лише уточнити, що й до неї, клятої, він не був, скажімо так, розбещений успіхами на міжнародній арені. Виступ наших провідних клубів у реформованих Лізі чемпіонів і Лізі Європи наразі, у перших двох турах, справляє гнітюче враження. За чотири матчі  “Шахтар” і “Динамо” спромоглися забити разом…аж кругленький “О” голів. Натомість гостинно відкрили свої ворота для суперників. Після 0:0 з “Болоньєю” клуб Р.Ахметова у Лізі чемпіонів нарвався на іншого італійського суперника – “Аталанту” (0:3). “Динамо” у Лізі Європи після теж безнадійних 0:3 (рахунок стає для наших клубів поганою звичкою?) у формально домашньому матчі в Гамбурзі з “Лаціо”, в наступному поєдинку нічого не змогло протиставити “Хоффенхайму” – 0:2. Як наслідок, “Шахтар” наразі перебуває на непрохідному 27-му місці у довжелезній таблиці  Ліги чемпіонів з 36 команд, а у “Динамо” справи ще гірші: кияни осідлали передостанній 35-й рядок таблиці Ліги Європи. Невесело.

Хоча, щиро кажучи, цього можна було очікувати. Матчі з італійцями і німцями і в довоєнні роки не обіцяли нам надто багато, що вже казати нині… До честі головного тренера “Динамо” Олександра Шовковського, він не став звинувачувати у невдачах своєї команди:



1) арбітрів; 2) систему VAR; 3) якість поля; 4) вітер, що сильно дув у ворота “Динамо” почергово в кожному таймі; 5) недоброзичливих уболівальників, які жбурляли в гравців “Динамо” пластикові стаканчики

і сказав на післяматчевій прес-конференції таке, що загалом  не викликає заперечень: “Потрібно розуміти, що останнім часом футбол, як і вся наша країна, виживає. Не йде мова про те, щоб ми могли удосконалюватися. Ми маємо, у першу чергу, вижити. Це стосується багатьох питань. Ми не можемо залучити кваліфікованих легіонерів, не можемо нормально готуватися. Це об’єктивні причини. У такій ситуації, щоб ставати сильнішими, потрібно грати із суперниками, які сильніші за нас”.

Повторю: сказане тренером загалом  не викликає заперечень (хоча хтось міг би сказати, що цим Шовковський одним махом, ще на 6 наступних матчів, придумав “відмазку” для можливих невдач).

Можна б ще поцікавитися, яким боком дотикається війна до безглуздих “ляпів” наших оборонних ланок, які мають багаторічні традиції? А також чому ми оголошуємо декого з наших футболістів дуже “крутими”, а коли вони, даруйте, “обробляться” у збірній чи єврокубках, то одразу згадуємо про оту саму війну?

І ще: виживає, здається, не вся країна – немало з її громадян із задоволенням насолоджуються колишнім комфортом.

Втім, до футболу це, здається, прямого стосунку не має…

Ігор Дуда

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #футбол, #Шовковський
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: