Однопартієць Заставного проти збільшення грошового забезпечення оборонців України

Опубліковано:
25 Березня, 2016 о 08:23

Псевдопатріот від НФ не бажає, аби військовослужбовцям збільшили грошове забезпечення на 200%. Яценюк його підтримує. 

 



Нардеп від “Народного Фронту” Сергій Пашинський 23 березня подав до Верховної Ради проект постанови № 2389а/П, запропонувавши не підтримувати ідею збільшення грошових надбавок військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом, – повідомляє ua1.

 

Відповідна інформація міститься на сайті Верховної Ради. Зазначається, що документ вже одержано в парламенті.

 

Пашинський пропонує відхилити проект постанови про покращення грошового забезпечення мобілізованих, зареєстрованої за № 2389а 17 липня 2015 року. Автором постанови є лідер Радикальної партії Олег Ляшко та інші депутати.

 

Проектом передбачалось рекомендувати Кабміну у місячний строк з дня набрання нею чинності терміново вирішити питання щодо збільшення на 200% місячного грошового забезпечення мобілізованих військовослужбовців.

 

Однак уряд Яценюка ідею не підтримав. Головний аргумент – військовим і так достатньо пільг та грошей.

 

У Кабміні зазначили, що вже встановлено:

– винагороди військовослужбовцям за безпосередню участь у воєнних конфліктах чи АТО у розмірі 100% місячного грошового забезпечення та додаткові винагороди за виконання окремих бойових завдань;

– одноразову грошову допомогу мобілізованим у разі їх прийняття на військову службу за контрактом у розмірі 8-10 мінімальних заробітних плат.

 

Крім того, за мобілізованими чи контрактниками зберігається середній заробіток на місці роботи.

 

Тому Яценюк та Пашинський вважають, що цього захисникам України, які проливають кров на сході, достатньо, і на більше вони не повинні розраховувати.

 

Постанова про 200%-ну надбавку була ще минулого літа доправлена до комітету з питань національної безпеки і оборони, головою якого є Пашинський. Спочатку вона понад 8 місяців пролежала в комітеті: до порядку денного комітету постанову включили лише 3 лютого, а негативний висновок було зроблено 16 березня.

 

Тепер Пашинський хоче провести цю ганебну відмову через парламент.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: