Один з кращих палаців Потоцьких знаходиться на Тернопільщині

Опубліковано:
13 Березня, 2016 о 19:23

Маєток в Микулинцях – один з небагатьох збережених в Україні зразків палацової архітектури стилю ампір. Л. Потоцька в 1760-і роки наказала побудувати палац і закласти парк, оскільки не хотіла жити в старому замку, який на той час був уже в занедбаному стані.

 



У 1815 р маєток придбав австрійський барон Конопка, який задумав створити в цьому місці привілейований санаторій, використовуючи тутешню цілющу воду. У середині 19 століття барон грунтовно перебудовує палац, надавши йому більш суворі риси стилю ампір. Будівля розташована посеред парку, який опускається до річки. З лівого боку залишаються руїни старого замку. Від парадного фасаду направляється кленова алея, посеред якої розташована криниця, оточена столітніми деревами.

 

Санаторій, побудований бароном, не виніс конкуренції і закрився в 1914 р Сьогодні в колишньому палаці Потоцьких перебуває обласна фізіотерапевтична лікарня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: