Обережно: мандарини?

Фахівці Державної санітарно-епідемічної служби в області зафіксували 35 випадків гастроентероколітів. Захворювання виникає через недоброякісні продукти харчування. У половині випадків серед продуктів, які вживали хворі, фігурують мандарини. Сьогодні безпечність та якість мандаринів, які продаються на ринках області, фактично, ніхто не перевіряє.

 

Небезпечними для здоров’я можуть бути хімікати, які використовують для обробки цитрусових. Тож для зменшення можливого негативного впливу фахівці санітарно-епідемічної служби радять не споживати мандарини в надмірній кількості за один прийом, а також не їсти недозрілих фруктів, з ознаками гниття, псування, механічного пошкодження або із змінами на шкірці. Окрім цього, перед вживанням мандарини, апельсини, лимони чи грейпфрути рекомендують ошпарити окропом. І в жодному разі не вживати в їжу шкірку цитрусових.

Останні новини: