Фахівці Державної санітарно-епідемічної служби в області зафіксували 35 випадків гастроентероколітів. Захворювання виникає через недоброякісні продукти харчування. У половині випадків серед продуктів, які вживали хворі, фігурують мандарини. Сьогодні безпечність та якість мандаринів, які продаються на ринках області, фактично, ніхто не перевіряє.
Перегляньте також:
- «Веселі канікули з Богом» у Дністровському каньйоні: для дітей влаштували розваги
- У селі біля Тернополя затримали снайпера
Небезпечними для здоров’я можуть бути хімікати, які використовують для обробки цитрусових. Тож для зменшення можливого негативного впливу фахівці санітарно-епідемічної служби радять не споживати мандарини в надмірній кількості за один прийом, а також не їсти недозрілих фруктів, з ознаками гниття, псування, механічного пошкодження або із змінами на шкірці. Окрім цього, перед вживанням мандарини, апельсини, лимони чи грейпфрути рекомендують ошпарити окропом. І в жодному разі не вживати в їжу шкірку цитрусових.