«NOVUS» святкує 15-річчя: ексрадник міністра МВС Михайло Апостол розповів про рейдерську атаку на компанію

Опубліковано:
28 Жовтня, 2024 о 20:10
«NOVUS» святкує 15-річчя: радник міністра МВС Михайло Апостол розповів про рейдерську атаку на компанію
«NOVUS» святкує 15-річчя

Компанія «NOVUS» святкує 15 років роботи. Ексрадник міністра МВС Михайло Апостол розповів, як декілька років тому впорався з рейдерською атакою на майно цієї компанії. Мова йшла про незаконне захоплення майна українсько-литовської групи компаній «Столиця» та «NOVUS» на суму понад мільярд гривень.

Про це Михайло Апостол написав на своїй сторінці в мережі Facebook.



За його словами, про це рейдерське захоплення мало хто знав.

«Працюючи радником міністра МВС Арсена Авакова, я отримав звернення від товариша, пов’язаного з цими компаніями. Він розповів, що їхній бухгалтер вранці виявила, що компанія вже не належить їм і зареєстрована на інших осіб, пройшло рейдерське захоплення. Мене попросили про допомогу. Розуміючи що діяти потрібно було дуже оперативно,я доповів про ситуацію міністру і отримав доручення терміново втрутитися та використати всі можливості й повноваження. З’ясувалося, що внаслідок злочинних дій групи осіб, з використанням підроблених документів з фальшивими підписами та печатками, були внесені зміни до Єдиного державного реєстру (ЄДР) через реєстратора Баришівської селищної ради Київської області. Таким чином, сто відсотків корпоративних прав компанії, яка має найбільші інвестиції Литовської Республіки в Україні, було переоформлено на інших осіб.

Завдяки оперативному втручанню вдалося зупинити схему захоплення іноземних активів в Україні. Я разом із інвесторами, власниками та юристами компанії терміново виїхали до Баришівки, адже існував значний ризик, що аферисти могли вже перепродати активи компанії. Увечері того ж дня корпоративні права були повернені справжнім власникам. Було відкрито кримінальне провадження, і розпочато слідчі дії», – написав Михайло Апостол.

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #михайло апостол, #новус
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: