Нова тернопільська поліція візьметься за пішоходів

Опубліковано:
24 Березня, 2016 о 08:53

Патрульним довелось втихомирювати родичів у 35 сімейних скандалах та винести понад чотири сотні постанов за порушення ПДР. Щойно наведуть лад з неправильно припаркованими авто у Центрі, поліцейські обіцяють взятись за пішоходів-порушників.

 



Десять днів у Тернополі працює патрульна поліція.

 

Нагадаємо, присягу тернопільські патрульні поліцейські склали 12 березня на Театральному майдані. Тоді лави охоронців спокою тернополян поповнили 209 копів. З них понад пів сотні – жінки, десята частина – учасники АТО.

 

Найбільше постанов патрульним поліцейським Тернополя довелось винести за порушення правил дорожнього руху – 446. За ст. 124 Адмінкодексу – за скоєння ДТП – 16. Про це пише “20 хвилин“.

 

– П’ятеро водіїв виявили за кермом у стані сп’яніння – четверо алкогольному, ще один – у стані наркотичного сп’яніння, – розповів Олександр Лизун, командир батальйону управління патрульної поліції у Тернополі. – Щодо них склали протоколи за ст. 130 Кодексу про адмінпорушення. Ще вісім протоколів склали за 10 днів за ст. 178 – щодо громадян, які перебували у стані алкогольного сп’яніння у громадських місцях.

 

П’ятеро тернополян відповідатимуть та платитимуть штраф за непокору працівникам поліції.

 

За 10 днів патрульним поліцейським Тернополя довелось втихомирювати родичів у 35 сімейних сварках, документувати чотири випадки шахрайства, 20 крадіжок, п’ять випадків нанесення легких тілесних ушкоджень, три грабежі й один розбійний напад.

 

– За цей час не сталось жодної ДТП за участю службових машин, – каже Олександр Лизун. – На баланс патрульній поліції службові авто передали не новими.

 

Патрульним вдалось виявити, затримати і доправити до відділу поліції чоловіка, який перебував у розшуку. Чоловіка зупинили за порушення правил дорожнього руху. «Пробили» по базі. Виявилось, – його розшукує поліція.

 

– Днями на пр. Злуки близько другої ночі патрульні зупинили автомобіль ВАЗ-2108, – розповів Олександр Лизун. – Водій поводився неадекватно, мова була нечіткою. Патрульні запідозрили, що чоловік перебуває у стані наркотичного сп’яніння. Доправили його до медзакладу. Там підтвердили, що чоловік вживав марихуану.

 

Спробу дати хабара патрульним теж задокументували. Водія зупинили за порушення правил дорожнього руху. Той кинув патрульним в авто 100 грн. Все це зафіксувала камера. Патрульні викликали слідчо-оперативну групу. У чоловіка, який намагався відкупитись від поліцейських, взяли пояснення. Зараз ним займаються слідчі відділу поліції.

 

– Головною задачею патрульних поліцейських в даний момент є розвантаження  Центру міста від неправильно припаркованих авто, – каже Олександр Лизун. – Бо автомобілі паркують і на проїжджій частині, і під знаками, і на тротуарах. Коли ці порушення будуть усунені, найближчим часом візьмемось за пішоходів. Особливо, що стосується переходу в невстановленому місці.

 

Нагадаємо, за таке порушення можуть притягнути до адмінвідповідальності. Штраф – 51 грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: