Незламний дух захисника: історія воїна 110-ї бригади Володимира Дробоцького з Лановеччини

Опубліковано:
21 Квітня, 2024
Володимир Дробоцький
Володимир Дробоцький: фото з мережі

З перших днів великої війни і донині на захисті країни: воїн із 110-ї ОМБ Володимир Дробоцький. Про це пише на Голосі Лановеччини Марія Романчук. 

Він приїхав у рідне село Передмірку у відпустку, і тут разом із коханою дружиною Любою, ріднею, друзями зустрів свою сорок першу весну.

Володимир Дробоцький – воїн у складі 110-ї окремої механізованої бригади ім. Марка Безручка. Разом із побратимами вів боротьбу з рашистами на Авдіївському напрямку з березня 2022 року. Мав армійський досвід на строковій службі в Переяслав-Хмельницькому. Після армії створив сім’ю, виростають дві доні. Працював на різних роботах, зокрема й за кордоном, у Польщі.

Коли почалася широкомасштабна війна, Володимир повернувся на батьківщину, перевіз сім’ю в Польщу, а сам вже 28 лютого був у військкоматі. Час підготовки на полігоні у Львівській області, далі – у Черкасах, а потім бої його 110-ї бригади на Донеччині. Коли підрозділи вивели із знищеної Авдіївки, окремі з них були відправлені на ротацію. За цей час Володимир Дробоцький, який виконує функції водія-кулеметника, разом із побратимами, що представляють різні області України, брав участь у різних операціях, був поранений, отримав ряд відзнак, серед яких медалі “За оборону України”, “За відвагу” та інші.

У часи затишшя від боїв воїн у коротких спілкуваннях дізнається, як живуть його дорогі доні – Каміла і Владислава. котрі навчаються в українській школі у Варшаві, як справи у дружини та рідних. Про життя у волинському краї розповідали волонтери, які навідуються до бойових частин. Приїжджали з Борсуків, Снігурівки, Борщівки, постійну підтримку відчуває Володимир із побратимами і від своїх односельців.

Час відпустки минув швидко. Для зустрічі із чоловіком приїхала і Любов Ярославівна з Варшави, допомогла спорядити все необхідне в дорогу для мужа-воїна. А він, відпочивши душею, із твердою вірою у непохитність української армії, перемогу над ворогом, вирушив до свого підрозділу.

Нехай Господні сили кріплять нашого захисника разом із побратимами на кожному кроці!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Голос Лановеччини
Теги: #відпустка, #війна, #воїн, #захисник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: