Назріває «депозитний майдан»: вкладники VAB Банку готують акцію біля парламенту

Опубліковано:
12 Грудня, 2014 о 13:55

16 грудня вкладники одного з проблемних банків — VAB Банку, де нещодавно введене тимчасова адміністрація,  планують провести всеукраїнську акцію протесту біля Верховної Ради  з вимогами націоналізувати банк і повернути гроші вкладникам у повному обсязі.




Проблеми VAB Банку, який належить українському мільярдеру Олегу Бахматюку, розпочалися більше як півроку назад. 21 листопада  НБУ ввів у банк  тимчасову адміністрацію, після чого зобов’язання держави через Фонд гарантування вкладів зросли до 8 млрд гривень.

 

Як повідомляє  «Економічна правда», одночасно в НБУ надійшло клопотання про введення тимчасової адміністрації в другий банк Олега Бахматюка — «Фінансову ініціативу». Відомо, що обидва ці  банки мають близько 20 млрд гривень депозитів, з них більше 15 млрд гривень — це кошти фізичних осіб. Крім цього, у VAB Банку величезний портфель іпотеки та багато позичальників з Луганська і Донецька, а також 800 млн гривень кредитів населення в Криму.

 

Нагадаємо, Олег  Бахматюк  – власник  аграрного холдингу Ukrlandfarming. У 2011 році американський журнал «Forbes» оцінив статки багатія у 1 млрд доларів США (він посів 7 місце серед українських мільярдерів і 1140 у світі).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: