Начальник тернопільських патрульних розповів про штрафи для пішоходів

Опубліковано:
18 Квітня, 2016 о 22:23

У Тернополі вже місяць працює нова патрульна поліція. За цей час поліцейські оштрафували чимало водіїв, які порушували правила дорожнього руху. Дійшла черга й до пішоходів. За останній тиждень патрульні виписали 19 постанов про перехід дороги у недозволеному місці. Штрафують порушників піші патрулі, а міру покарання визначає суд. Про це, власне, й розмова з начальником Управління патрульної поліції Тернополя Володимиром Струком.


– На дорозі всі рівні, тому штрафуємо не лише водіїв, а й пішоходів, – каже Володимир Богданович. – Спочатку патрульні робили пішоходам-порушникам усні зауваження, а тепер їм виписують постанови, однак це стосується не всіх, а лише зухвалих порушників, які перебігають дорогу в невстановлених місцях, створюючи небезпечні ситуації. Перш ніж оштрафувати, патрульні запитують, чому людина порушила правила дорожнього руху, бо ситуації бувають різні, і вже тоді вирішують, чи винести постанову, чи обмежитись попередженням.



 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські забезпечували спокій тернополян під час Хресної ходи


– Які покарання передбачені для пішоходів-порушників?
– Згідно із Кодексом України про адміністративні правопорушення, для пішохода, який перейшов дорогу в невстановленому місці, передбачається штраф у розмірі 51 гривня, для пішохода, який створив аварійну ситуацію, – штраф 170 гривень, а для пішохода, який перейшов дорогу в забороненому місці та ще й перебуває у стані алкогольного сп’яніння, – штраф 136 гривень.


– Де найбільше пішоходів-порушників?
– На бульварі Тараса Шевченка, на вулицях Танцорова та Руській, а «лідер» – вулиця Живова. При затриманні патрульні повідомляють про порушення й виносять постанову, в якій вказують дату, особисті дані порушника і який розмір штрафу передбачається.


– А якщо у порушника немає з собою документів?
– У такому випадку патрульні просять порушника проїхати з ними до міської управи поліції для ідентифікації особи. Після того виносять постанову й передають її до суду, а суд визначає міру покарання. Порушник повинен заплатити штраф у 15-денний термін, інакше сума подвоюється. Якщо й після того штраф не буде сплачено, то борг уже стягуватиме виконавча служба.

 

Ірина КОШІЛЬ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: