На Тернопільщину продовжують прибувати переселенці з Донбасу

Опубліковано:
23 Червня, 2016 о 14:53

До нашого краю далі прибувають переселенці із зони антитерористичної операції. Нині вже нараховують до трьох тисяч осіб, частина з них планує назавжди оселитися на Тернопільщині.

 



Як повідомляє За Збручем, потік переселенців не зменшується, щомісяця прибуває до десяти осіб. Найбільше проблем виникає з пошуком житла.

 

«Потік переселенців до нашого краю не зменшується. Щомісяця приїжджають цілі родини. В нашій області, звичайно, менше переселенців, ніж наприклад у сусідній Львівській області. Можливостей заробітку в нас не дуже багато. Область – аграрна. А переселенці не завжди виявляють бажання працювати на селі. До села переважно переїжджають старші люди, а молодь хоче оселитися в місті. Бувають випадки, що приїжджають переселенці з спеціальностями у гірничодобувній, металургійній промисловості. У Тернополі оселилося більше тисячі переселенців, вони отримують допомогу як переселенці. Найбільша проблема, з якою стикаються переселенці – це пошук житла. Високі ціни за оренду – це одна проблема; а ще багато людей відмовляються здавати в оренду жителям східних територій. Багато людей звертаються до Червоного Хреста за допомогою», – розповідає голова обласної організації Товариства Червоного Хреста Олександра Бригадир.

 

Деякі переселенці започаткували власну справу на Тернопільщині. Житель Криму відкрив кафе з автентичною кухнею.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: