На Тернопільщині у 4 людей виявили аскаридоз

Опубліковано:
24 Березня, 2016 о 23:23

На Тернопільщині у чотирьох осіб виявили аскаридоз. Захворювання з групи гельмінтозів вражає кожну четверту людину на земній кулі.

 



Заразитися аскаридозом можна через споживання брудних овочів та фруктів. Небезпека може чекати і від домашніх тварин. Через кілька годин після потрапляння зрілого яйця аскариди в організм, в тонкому кишечнику утворюються личинки, які активно проникають через оболонку кишечника в кров. З потоком крові личинки потрапляють в печінку і легені, звідти в бронхи, трахею, а потім, при відкашлюванні, з мокротою в глотку, і, нарешті, в шлунково-кишковий тракт. Весь період міграції личинок триває близько двох тижнів.

 

Аскаридоз проявляється загальною інтоксикацією організму та ураженням травної, нервової систем (порушення апетиту, нудота, головний біль тощо).

 

Щоб вберегти себе і власну родину, слід ретельно мити в проточній воді зелень, овочі, ягоди та фрукти, які вживаються в їжу сирими. Необхідно наполегливо привчати дітей з раннього віку мити руки перед їдою, після відвідування туалету та контактування з собакою чи котом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: