На Тернопільщині підполковника поліції затримали на хабарі в $700

Опубліковано:
20 Березня, 2016 о 00:18

В результаті спільної спецоперації працівників Управління внутрішньої безпеки Національної поліції, Служби безпеки України та військової прокуратури за вимагання хабара затримано заступника начальника одного з районних відділень поліції в Тернопільській області. Про це повідомила в суботу, 19 березня, прес-служба Нацполіції.

 



«Він вимагав у жінки 700 доларів США за непритягнення її неповнолітнього сина до кримінальної відповідальності. Напередодні юнак став учасником грабежу. За даним фактом поліцією було розпочате кримінальне провадження. Хлопець був свідком у справі, але працівники відділення всіляко намагалися зробити його потенційним підозрюваним», – йдеться в повідомленні, – повідомляє НБН

Заступник начальника відділення поліції сам звернувся до матері підлітка і запропонував «вирішити питання». Розуміючи розчарування жінки, поліцейський скористався її безвихіддю.

Однак мати, знаючи, що її син не винен, і не бажаючи сприяти незаконній діяльності правоохоронців, вирішила звернутися в Управління внутрішньої безпеки в Тернопільській області.

За обіцяними грошима підполковник поліції сам прийшов до дому, де проживала жінка. Відразу після одержання неправомірної вигоди поліцейський був затриманий і доставлений в прокуратуру для проведення необхідних слідчих дій.

За даним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Співробітниками УВБ регіону проводяться заходи щодо перевірки на причетність до вказаного правопорушення інших поліцейських. Триває слідство.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: