На Тернопільщині дітям "відвоювали" табір

Опубліковано:
14 Липня, 2015 о 15:09

Через вищий господарський суд України було скасовано рішення судів першої та апеляційної інстанцій, які попередньо відмовили передавати територіальній громаді дитячий табір. Незаконно привласнити його хотіло одне з приватних підприємств Шумського району.
Йдеться про дитячий оздоровчий заклад «Гайдарівець», який розташований у селі Кутянка Шумського району. Його балансова вартість понад 140 тис. грн. Табір упродовж останніх 25 років перебував у колективній власності, після чого приватне підприємство-співвласник розпочало процедуру незаконного оформлення правовстановлюючих документів на майновий комплекс.

 



– Захищаючи права дітей на оздоровлення та відпочинок, прокуратура подала позов до суду, вимагаючи визнати право власності на оздоровчий заклад за територіальною громадою, проте дві отримала відмову. Суд першої та апеляційної інстанції відмовив у задоволенні позовних вимог, – повідомляють в прокуратурі Тернопільської області. – З касаційною скаргою обласна прокуратура звернулася до вищого господарського суду України, який скасував попередні рішення та задовольнив вимоги.

 

Зрештою, після довготривалої «війни» в судових залах, дитяча оздоровниця «Гайдарівець» перейшла у власність територіальної громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: