На території цегельного заводу в Дружбі нелегально добували пісок

Опубліковано:
18 Грудня, 2015 о 22:43

Останнім часом тема нелегального видобутку корисних копалин все більше піднімається в ЗМІ та поліцейських зведеннях. В окремих випадках люди просто дають собі раду, як можуть, але і спроби прохарчувати сім’ю в сьогоднішніх умовах теж прирівнюються до кримінальних правопорушень. 

 



Зовсім інша справа, коли такий видобуток ставлять на конвеєр і користуються надрами заради збагачення. Звичайно, що такі випадки промислового видобутку з важкою технікою слід присікати. Прикладом може стати випадок в Теребовлянському районі на території недіючого цегельного заводу в селищі Дружба, – повідомляє сектор комунікацій Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

 

Повідомлення про несанкціонований видобуток  піску надійшло до співробітників поліції від громадського активіста.

 

Працівники поліції виявили на місці події екскаватор. Водій транспорту саме завантажував пісок на автомобіль марки «МАН». Жодних дозволів на видобування корисних копалин працівники не надали.

 

Правоохоронці встановили, що незаконним видобутком надр займалися двоє чоловіків – 35-річний житель Тернополя та 32-річний мешканець Кременецького району.  

 

Транспорт правоохоронці вилучили.

 

За даним фактом слідчим відділенням Теребовлянського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною  2 статті 240 Кримінального кодексу України – порушення правил охорони або використання надр.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: