На Підгаєччині оновлюють старі очисні споруди, які псували довкілля

Опубліковано:
11 Жовтня, 2016 о 11:43

У Підгайцях на Тернопільщині  триває реконструкція очисних споруд. В першу чергу розпочали демонтаж старих металевих резервуарів та залишків старого обладнання, – пише Доба.

 



«Наші очисні споруди побудовані давно, у 1980 році, і вони були в незадовільному стані. Це погіршувало екологічну ситуацію в місті та сусідніх населених пунктах», – розповів Василь Пеляк, заступник міського голови м. Підгайці.

 

Роботи проводять з державного фонду регіонального розвитку, є і співфінансування з місцевого бюджету.  Загальна вартість – 4 757 880 гривень.   «Очисні споруди – актуальна проблема для всієї області. Минулого року запустили відремонтовані очисні у Хоросткові, Збаражі, Бережанах, Шумську, виконали частину робіт у Ланівцях. У найближчих планах запустити очисні у Товстому, Микулинцях, Почаєві, Підгайцях та Ланівцях», – зазначив начальник управління капітального будівництва ОДА Віктор Кузяк.

 

Не стоїть осторонь проблем екології і влада області.

 

«Ми турбуємося про здоров`я людей, тому нас турбує питання роботи очисних по області. В криницях у Підгаєцькому районі пропадає вода. А це – один з наслідків неналежної роботи очисних», – наголосив голова ОДА  Степан Барна.

 

Очисні у Підгайцях планують здати в експлуатацію до кінця року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: