На дві доби без води залишиться цього тижня частина Тернополя

Опубліковано:
28 Квітня, 2015 о 11:00

На дві доби без води залишиться цього тижня частина Тернополя, яку перша черга промивання мереж оминула. Друга черга стосується Тернопільського водозабору, а він постачає воду у центральну частину міста, мікрорайони “Старий парк”, “Новий світ”, а також частково у промисловий мікрорайон, проспект Злуки і деякі вулиці “Східного” масиву. 




Промивання водопровідних мереж – процедура планова і для Тернополя необхідна. Час, коли з труб випускають воду, – це можливість відремонтувати мережі, замінити засувки та пожежні гідранти, підключити нових абонентів. Інше, не менш важливе завдання комунальників – забезпечити належну якість води.

 

– Ми тоді поступово запускаємо воду з підвищеною дозою хлору і по мірі віддалення від водопровідно-насосної станції промиваємо мережу. Це робиться в першу чергу для того, щоб вимити осад, який назбирався на внутрішніх стінках мереж за останні пів року, з другої сторони проводиться дезінфекція цих труб, щоб запобігти розвитку шкідливих бактерій і потрапляння їх в систему централізованого водопостачання і водовідведення, – розповідає директор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.

 

Після промивання на мережах нерідко більшає аварій, кажуть у “Тернопільводоканалі”. Через навантаження себе видають слабкі місця. Проте потреба у наступному промиванні виникає через півроку. Доти якість води з-під кранів комунальники гарантують. Минулого тижня водоканалівці промили мережі у мікрорайонах, які отримують воду з Верхньоівачівського водозабору. Цього тижня запланували провести другу чергу робіт.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: