Андрій Городницький
Андрій Городницький

Громадський діяч, політолог, волонтер, кандидат філософських наук

На Зеленського тиснуть, аби розпочати переговори з росією

Опубліковано:
13 Липня, 2024 о 12:17
На Зеленського тиснуть, аби розпочати переговори з росією
Володимир Зеленський.

Наступ росії по всій лінії фронту – це спроба тиску на Україну з метою змусити її сісти за стіл перемовин. Однак складно уявити, що перемовини з росією на чолі з путіним можливі у конструктивному руслі. Найімовірніше, що вони будуть нагадувати переговори у Мінську, де сторони збиралися, довго говорили і ні про що не домовлялися.

Зі свого боку, Володимир Зеленський робить заяви про можливі перемовини про завершення війни через потужний тиск. Білий дім хоче заморозити війну в Україні до президентських виборів у США. Це дозволить Джо Байдену сказати американцям, що вони перемогли, оскільки зупинили війну. Американцям немає сенсу пояснювати, скільки українських територій захопили росіяни та хто контролює міста на Донбасі. Їм достатньо говорити, що Штати перемогли, оскільки війна зупинилася. Аналогічно США поступають з Ізраїлем, де нові конфлікти спалахують кожного десятиліття.



Зеленський зараз вже відверто говорить, що Україні ніхто не обіцяє перемогу. Союзники навіть не хочуть чути про кордони 1991 року. Західним партнерам достатньо, що Україна зберегла свій суверенітет та в перспективі до 2030 року зможе долучитися до ЄС.

Таким чином, торпедуючи питання перемовин, США фактично підіграють росії. Штати категорично не хочуть переходити «червоні лінії», які прописали у своїх військових доктринах. Їм набагато комфортніше заморозити війну в Україні, ніж піднімати ставки у протистоянні з росією.

Яким же чином Україну змушують сісти за стіл переговорів? Безумовно, це зброя. Наші партнери штучно обмежують Україну у техніці і зброї. Далеко не все озброєння, яке нам обіцяли, приїжджає і потрапляє на фронт. Це все штучно створена ситуація, щоби змусити Україну погодитись на перемовини. Очевидно, якби у нас було все добре на фронті, Зеленський не змінив би риторику і не заговорив про перемовини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Вежа
Теги: #війна, #зеленський
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Як війна вплинула на якість освіти?
22:17, 13 Серпня, 2024

Тривожність дітей зросла втричі: як війна вплинула на якість освіти

ТОП новини тернопільщини: