На Тернопільщині завершили посів озимого ріпаку, продовжують збирати урожай і почали варити цукор

Опубліковано:
12 Вересня, 2024 о 23:11
Цукор
Цукор.
На Тернопільщині аграрії завершили посів озимого ріпаку. Площі цієї культури в області 76,5 тисяч гектарів. Також розпочали посів озимих зернових культур яких планується посіяти майже 200 тис. га.

Про це розповів розповів директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів.
Також в області продовжується збір врожаю. На сьогодні аграрії зібрали 286,8 тис. га зернових. Валовий збір становить 1 млн 616 тис. тонн
«Сільгосподарські підприємства також активно збирають врожай картоплі. Із засаджених 54,2 тисячі гектарів вже викопали 70,88%. Валовий збір цієї культури 688,5 тис. т», – повідомив очільник профільного департаменту.
А «Радехівський цукор» розпочав сезон цукроваріння.
«Підприємство вже розпочало сезон цукроваріння. Воно вже переробило 19 тисяч тонн і виготовило 1.9 тис. т цукру урожаю 2024 року», – повідомив Стахів.
За його інформацією сільгосподарські підприємства розпочали копку цукрових буряків яких при урожайності 578 цнт/га вже накопано 40 тис. тонн.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Свобода
Теги: #посівна, #Сезон цукроваріння, #урожай
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: