На Тернопільщині з початку року через спалювання сухої трави, сталося понад 400 пожеж

Опубліковано:
23 Вересня, 2024 о 17:13

Рятувальники Тернопільщини розповіли, що з початку року в області сталося понад 400 пожеж, причиною яких було спалювання сухої трави. Тому, жителів області закликають не палити сухостій і нагадують, що за це передбачена відповідальність.

«Окрім сухої трави заборонено спалювати інші залишки рослинності, сміття та побутові відходи, розпалювати багаття в паркових зонах та поблизу лісових масивів. Робити цього не можна, адже це шкодить екології і може призвести до масштабних пожеж», кажуть вогнеборці.

За спалювання сміття та трави передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за статтею 77-1 – це самовільне випалювання рослинності або її залишків КУпАП. За таке порушення загрожує штраф від 3060 до 6120 гривень, а посадовим особам — від 15 300 до 21 420 гривень.



«За ст. 152  – порушення держстандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів КУпАП, передбачений штрафі для громадян – від 340 до 1360 гривень, а для посадовців – від 850 до 1700 гривень. У ст. 245 ККУ зазначено: знищення чи пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності та ії залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим небезпечним способом – караються штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин чи інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі від 5 до 10 років», – кажуть в обласному управлінні ДСНС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вогнеборці, #горить трава, #дснс, #пожежа, #спалювання трави
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: