У водоймі поблизу села Глядки Тернопільського району інспектори Держекоінспекції визволили качку з сітей браконьєрів. Вона не могла самостійно звідти вибратися.

За інформацією екоінспекторів, птах не поранився, його випустили знову на природу. Також працівники обласної Держекоінспекції розповіли, що такі випадки непоодинокі, а трапляються щороку навесні у період нересту, коли птахи стають більш активні.

«В Україні триває сезон нересту риби. Однак це не надто заважає браконьєрам встановлювати сотні метрів сіток на річках та озерах України. Від таких дій страждає не лише риба, яка зараз нереститься, а й птахи. Зокрема, під час чергової рейдової перевірки Серетського гідрологічного заказника поблизу села Глядки Тернопільського району знову виявлено браконьєрські сітки. В одній з них заплуталась дика качка, яка не могла самостійно з неї вибратись. Вочевидь їй загрожувала смерть, але завдяки зусиллям інспекторів птаха вдалося врятувати. Державна екологічна інспекція у Тернопільській області вкотре закликає рибалок бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства», – йдеться на сторінці Держекоінспекції тернопільської області у мережі Facebook.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Браконьєрські сітки, #екологи
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: