На Тернопільщині стартував сезон цукроваріння: потреба у продукції зростає
На Тернопільщині розпочався сезон цукроваріння. Усі заводи, які є на території Тернопільщини, готові до роботи.
Про це під час брифінгу розповів директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА Володимир Стахів.
Він зазначив, що погодні умови сприяли тому, що цукристість відповідає стандартам.
«Наразі перероблено вже 59 тисяч тонн цукрових буряків. Обсяги виробництва становлять 5,9 тисячі тонн. Потреба у цукрові зростає, тому проблем з його реалізацією бути не повинно», – каже директор департаменту агропромислового розвитку.
Володимир Стахів також повідомив, що цьогоріч аграрії збільшили площу посіву цукрових буряків орієнтовно на 1,5 тисячі гектарів.