На Тернопільщині рятувальники склали 113 протоколів за спалювання сухої трави

Опубліковано:
13 Вересня, 2024 о 17:13

На Тернопільщині рятувальники склали 113 протоколів за порушення вимог законодавства в екосистемах, – розповіли в обласному управлінні ДСНС.

«Спалювання пожнивних залишків, залишків сухої рослинності, а також, вчинення дій, що порушують вимоги пожежної безпеки в лісах України – дії, які заборонені чинним законодавством України, за порушення яких встановлена дисциплінарна, адміністративна та кримінальна відповідальність. Відповідно до Порядку випалювання сухої рослинності або її залишків, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.2021 № 541 забороняється будь-яке випалювання сухої рослинності або її залишків, окрім вийнятків, які передбачені цим порядком. Окрім цього, Правилами пожежної безпеки в лісах України, які затверджені наказом Державного комітету лісового господарства України від 27.12.2004 № 278, визначено вимоги пожежної безпеки, що встановлюються з метою забезпечення охорони лісу від пожеж», – нагадують рятувальники.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #спалювання трави, #суха трава
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: