На Тернопільщині розвивають індустріальні парки для економічного зростання регіону

Опубліковано:
19 Вересня, 2024 о 20:17
На Тернопільщині розвивають індустріальні парки для економічного зростання регіону
На Тернопільщині розвивають індустріальні парки для економічного зростання регіону

На Тернопільщині розвивається мережа індустріальних парків. Наразі в області зареєстровано чотири таких об’єкти. Начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода відвідав Лановецьку громаду, де ще два парки перебувають на етапі включення до реєстру.

,,LANIVTSI” – один з майбутніх індустріальних парків. Він створюється з метою забезпечення розвитку сучасного виробництва і логістичної інфраструктури.

Також на території громади діятиме індустріальний парк «БІО-ЛАН». Його мета – сприяти зростанню переробних потужностей зернових культур та стимулювати розвиток альтернативних джерел енергії у регіоні.



“Впевнений, що діяльність таких парків створить сотні робочих місць та покращить економічний розвиток регіону. Обласна адміністрація зі свого боку допомагатиме підприємствам збільшувати їх потужності”, – сказав В’ячеслав Негода.
Окрім того, начальник Тернопільської ОВА оглянув роботу мультикультурного олійно-екстракційного заводу «ЛАН-ОІЛ-ТРЕЙД». Під час зустрічі з керівником підприємства Олегом Радюком обговорили підтримку місцевого бізнесу та розвиток підприємницької діяльності в регіоні.

Важливо зазначити, що завод встановив когенераційну газову установку, за допомогою якої виробляється електроенергія, яка повністю покриває потребу виробництва. Подібні дії допомагають підприємству бути незалежним від централізованої мережі електропостачання.

Завод «ЛАН-ОІЛ-ТРЕЙД» спеціалізується на виробництві олії та шроту. Сировиною для роботи підприємства є соняшник і ріпак, які закуповуються безпосередньо у місцевих фермерів та сільськогосподарських підприємств.

Ці промислові об’єкти не лише забезпечують створення нових робочих місць, але й суттєво підсилюють економіку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #негода, #ОВА
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: