На Тернопільщині поліцейські виявили майже 20 фактів незаконного вирощування маку

Опубліковано:
17 Липня, 2024 о 12:43
На Тернопільщині поліцейські виявили майже 20 фактів незаконного вирощування маку
Мак.

На Тернопільщині з початку року поліцейські виявили 20 фактів незаконного вирощування маку. Нещодавно один із таких випадків був у Кременецькому районі. Там на присадибній ділянці правоохоронці нарахували  понад 586 рослин снодійного маку, зрізали їх та відправили на експертизу.

«Власниця допомогсподарства посіяла мак між кукурудзою. За цим фактом слідчі відкрили провадження за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу – це посів або вирощування снотворного маку. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років», – розповіли в управлінні Нацполіції Тернопільської області.

Правоохоронці нагадують, що за незаконний посів чи вирощування маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин, передбачена адміністративна відповідальність за ст. 106-2 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф від 306 до 1 700 гривень.



«За вирощування від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель передбачена кримінальна відповідальність (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України), покарання – штраф громадян або пробаційний нагляд до 3 років, або обмеження волі на той самий строк. За посів понад 500 рослин маку або понад 50 конопель – кримінальна відповідальність (ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України), за це передбачене ув’язнення від 3 до 7 років», – наголошують поліцейські.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мак
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Як війна вплинула на якість освіти?
22:17, 13 Серпня, 2024

Тривожність дітей зросла втричі: як війна вплинула на якість освіти

ТОП новини тернопільщини: