На Тернопільщині придумали, як боротись з хабарями в лікарнях

Опубліковано:
2 Січня, 2015 о 10:04

Корупцію в тернопільських медзакладах можна викорінити. У нещодавно створеному фонді впевнені, цього вдасться досягти, ввівши щомісячні внески на лікування.




«Лікарняну касу» ввели і на Тернопільщині. За цією схемою, бажаючі громадяни щомісяця сплачують 30 гривень у благодійний фонд. Відтак обслуговування в медичних закладах для них безкоштовне. Це є одним із кроків на шляху до реформування медицини і різновидом страхової. Керівництво фонду «Лікарняна каса» вважає, таке нововведення витіснить хабарництво з медичного обслуговування.

 

ПЕТРО ЛЕВИЦЬКИЙ, виконавчий директор благодійного фонду «Лікарняна каса Тернопільської області»:

«Якщо людині забезпечується все безкоштовно, то немає потреби шукати якісь інші схеми, шляхи пролікуватися, надати допомогу і т.д. Тобто є медичний стандарт, згідно нього призначено лікування, безкоштовно видані медикаменти, безкоштовно проведені обстеження в рамках цього проекту. Тому про якісь корупційні схеми навіть відпаде потреба про це говорити».

 

«Лікарняна каса» дає пацієнту безкоштовне обстеження та користування ліками медзакладу. Медикам це дозволяє бути юридично захищеними, каже Петро Левицький. Щоб користуватися послугами фонду «Лікарняна каса», треба спочатку написати заяви.

 

ПЕТРО ЛЕВИЦЬКИЙ, виконавчий директор благодійного фонду «Лікарняна каса Тернопільської області»:

«Всі, хто бажає стати членом «Лікарняної каси», пишуть 2 заяви: одну на вступ, яка буде зберігатися в нас, в «Лікарняній касі»; друга заява – на ім’я свого керівника на відрахування із зарплат тих коштів в благодійний фонд. І тоді з закладом заключається колективний договір, автоматично із зарплати відраховується 30 грн. і перераховується на рахунок «Лікарняної каси».

 

Варто зауважити, що лікуватися безкоштовно члени фонду зможуть через три місяці після першого внеску. Наразі такі «Лікарняні каси», каже виконавчий директор тернопільської, вже діють у всіх обласних центрах України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #корупція, #лікар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хабар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: