На Шумщині вшанували пам’ять майора УПА, шефа штабу УПА-Південь Василя Процюка

Опубліковано:
16 Жовтня, 2024 о 16:13

На Шумщині вшанували пам’ять майора УПА, шефа штабу УПА-Південь Василя Процюка(«Кропиви»). Він був уродженцем села Городиловичі Сокальського району.

На цей захід прибула делегація із Сокальської громади.



«Протягом візиту учасники Пласт Станиця Сокаль, патріотичного гуртка «Сокіл-Джура» та активна молодь з Львівщини відвідали музей під відкритим небом — штаб «Табір військової округи УПА «Волинь-Південь» поблизу села Антонівці. Екскурсія дозволила глибше ознайомитися з історією УПА та героїчними подіями боротьби за незалежність України. Гостей зустріли пластуни станиці «Шумськ», разом з якими була організована почесна варта біля братської могили, де поховані Василь Процюк, його ад’ютант на псевдо «Орлик», та ще 5 невідомих повстанців. Відбулася урочиста церемонія, освячення оновленої пам’ятої дошки на могилі. Цього року відзначають 80 років від загибелі героїв. Знайомство з патріотичною історією Шумщини продовжилося екскурсією в Шумському краєзнавчому музеї, де, зокрема, розповідали про участь місцевих жителів у визвольній боротьбі. У парку «Соснина» де молодь провела вечір біля ватри з піснями, розмовами та іграми», – розповіли у Шумській міській раді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Василь Процюк, #вшанування, #УПА, #шумськ
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: