У селі Биківці Шумської громади освятили алею пам’яті військовим Олександру Пилип’юку та Івану Педоренко. На алеї встановили банери з портретами і короткою інформацією про цих бійців. Також місцеві жителі посадили там туї.

Священники разом з присутніми помолилися за спокій душ воїнів. До алеї люди поклали квіти.



«Пилип’юк Олександр народився 30 серпня 1974 року в селі Биківці. У 2015 році мобілізований для участі в антитерористичній операції. Молодший сержант, служив водієм БМП у складі 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади. Помер 13 лютого 2018 року внаслідок зупинки серця в госпіталі.

Педоренко Іван народився 25 грудня 1979 року у с. Війтівці на Вінниччині. Проживав у с. Биківці. У жовтні 2022 року мобілізований до лав ЗСУ, навчався закордоном. Служив старшим матросом у морському центрі спеціальних операцій на посаді старшого оператора групи. Загинув 28 лютого 2024 року під час виконання завдання поблизу Тендрівської коси Скадовського району на Херсонщині.

Вічна пам’ять Героям, що заплатили найвищу ціну задля миру та майбутнього для України», – йдеться на сторінці Шумської громади.

фото – Шумська ТГ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Шумська територіальна громада
Теги: #алея, #алея героїв, #освячення, #освячення алеї, #шумщина
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: