На Харківському напрямку загинув Андрій Васусь з Великогаївської громади на Тернопільщині

Опубліковано:
21 Липня, 2024 о 20:20
Володимир Демидась
Фото з відк.ритих джерел

Великогаївська громада зазнала болісної втрати на фронті. Андрій Романович Васусь, досвідчений воїн та оператор безпілотних авіаційних комплексів, загинув під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку. Про це повідомив голова Великогаївської сільської ради Олег Кохман.

Андрій Васусь
Андрій Васусь

Життєвий шлях героя

Андрій Васусь народився 24 листопада 1989 року в селі Красівка. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну він, не вагаючись, став на захист Батьківщини. За час служби Андрій проявив себе як справжній професіонал та відданий захисник України. Його бойовий шлях охопив найгарячіші точки фронту: від оборони Києва до боїв за Херсон та Бахмут.



Як зовнішній пілот (оператор) безпілотних авіаційних комплексів, Андрій відігравав критично важливу роль у розвідувальних операціях та координації дій українських військ. Його досвід та майстерність неодноразово допомагали рятувати життя побратимів та ефективно протистояти ворогу.

Трагічна загибель

18 липня 2024 року життя Андрія Васуся трагічно обірвалося внаслідок ворожого обстрілу на Харківському напрямку. Ця втрата стала болісним ударом не лише для родини загиблого, але й для всієї Великогаївської громади.

Голова Великогаївської сільської ради Олег Кохман у своєму зверненні висловив глибокі співчуття рідним Андрія:

“Від себе особисто та всієї Великогаївської громади висловлюю щирі співчуття матері Любові, батькові Роману, брату Володимиру із сімʼєю та усій великій родині. Сумуємо разом із Вами, низько схиляємо голови у скорботі”.

Пам’ять про героя

Андрій Васусь мріяв про перемогу України та повернення до мирного життя. На жаль, цим планам не судилося здійснитися. Проте пам’ять про його подвиг та самовідданість назавжди залишиться в серцях земляків та всіх українців.

Великогаївська громада готується гідно вшанувати свого героя. Інформація про день зустрічі та прощання з Андрієм Васусем буде повідомлена додатково.

Вічна пам’ять і слава українському Воїну, який до кінця виконав свій обов’язок перед Батьківщиною.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Андрій Васусь, #великогаївська громада, #загинув воїн
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: