На державному рівні відзначатиметься святкування 475 років «файного міста»

Опубліковано:
12 Лютого, 2015 о 14:33

11 лютого Верховна Рада України прийняла Постанову «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2015 році». В додатку до постанови одним із пунктів передбачено урочисто  відзначити на державному рівні 475 років з часу першої писемної згадки про місто Тернопіль.

 



Документ також містить рекомендації Кабінету Міністрів, Міністерству освіти і науки, Міністерству культури, Державному комітету телебачення та радіомовлення, органам місцевого самоврядування щодо проведення відповідних заходів.

 

Зокрема, у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови Кабінету Міністрів рекомендовано розробити і затвердити плани заходів щодо відзначення пам’ятних дат і ювілеїв 2015 року. А також вирішити питання щодо їх фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

 

Крім цього, Постановою запропоновано Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейні монети, присвячені пам’ятним датам і ювілеям 2015 року. Українському державному підприємству поштового зв’язку “Укрпошта” видати поштові конверти і поштові марки.

 

Довідково. Як пишуть на Вікіпедії, вперше Тернопіль згадується 15 квітня 1540 р., коли польський король Сигізмунд I видав краківському каштелянові, великому коронному гетьману Янові Амору Тарновському грамоту на заснування міста та володіння землею навколо нього. Протягом двох років відчутно укріпив його, зробивши сторожею Поділля і Червоної Руси. Тоді розпочалося будівництво замку, який у перебудованому вигляді зберігся до наших днів.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #475, #день міста, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: