На “Чортківській дефіляді” зібрали 12 тис грн для АТО

Опубліковано:
14 Жовтня, 2014 о 16:06

Відчути громаду рушійною силою суспільства цієї неділі уповні змогли чортківчани. На організованій зусиллями шести громадських організацій райцентру «Чортківській дефіляді» жителі міста не тільки відпочили, а й зібрали певну суму на потреби українського війська.

  



Захід був повністю аполітичним – жодної агітації і присутності кандидатів. Лише представники громадських організацій, молодь, творчі і просто небайдужі чортківчани. На центральному майдані райцентру десять священнослужителів відслужили молебень. Тернопільський та Чортківський осередки ВО «Автомайдан» разом із Чортківським рок-клубом організував видовищний автопробіг та виставку «залізних коней» на площі. Музичний супровід свята створили гурти «Адаптація» (Бучач), «Периферія» (Чортків), а також «Железняки» і ді-джей Арі.

 

Як пише журналістка Ірина Брунда у «Чортківському віснику», на площі розгорталася строката недільна ярмарка – з атракціонами, іграми для малечі, розмаїтим крамом, виробами ручної роботи, смаколиками. Тут таки можна було замовити собі портрет-ілюстрацію, заплести у зачіску жовто-блакитні стрічки, малеча на мольбертах зосереджено виводила барвисті малюнки-листи нашим захисникам в АТО. Волонтери, переодягнені мультяшними героями, розважали і дітей, і дорослих. У силових вправах могли позмагатися чоловіки. Незважаючи на невеселі будні, у середмісті таки запанувала радість – та щира і непідробна, якої нам усім нині дуже бракує. Радість для шляхетної мети, громадянського і людського обов’язку – допомагати нашим воїнам.

 

Під час свята зібрали 12 522 грн. 80 коп. і 10 доларів США на автомобіль швидкої допомоги для бійців 128-ї бригади, у складі якої, на передовій, служать більшість мобілізованих Чорткова.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», - бойовий медик
10:20, 21 Жовтня, 2024

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик

ТОП новини тернопільщини: