МЗС України представило цифрового речника з консульських питань на базі ШІ

Міністерство закордонних справ України призначило цифрову особу на ім'я Вікторія Ші, засновану на реальній людині, для надання офіційної інформації з консульських питань.

Опубліковано:
2 Травня, 2024
Вікторія Ші.
Вікторія Ші.

Міністерство закордонних справ України призначило цифрову особу на ім’я Вікторія Ші, створену на основі реальної людини з використанням технологій штучного інтелекту, для надання офіційної інформації з консульських питань, повідомили у середу у МЗС України, пише УНН.

“МЗС України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини – української співачки Розалі Номбре, яка погодилася pro bono виступити в якості прототипу для представниці”, – повідомили у МЗС у соцмережах.

Команда проєкту, як вказано, відзняла та оцифрувала її.

“Важливо зазначити, що консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова особа Вікторія Ші”, – зазначили у МЗС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Вікторія Ші, #речник МЗС
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: