Марія Дубас
Марія Дубас

Журналістка, редакторка стрічки новин

Мобільна стоматологія: як бережанські лікарі допомагають військовим

Опубліковано:
27 Жовтня, 2024 о 19:25
Виїзна стоматологія
Іменний прапор виїзної стоматології. Джерело: Суспільне Тернопіль

Виїзна стоматологія фонду “Центр спасіння життя”, регулярно відвідує Донеччину, щоб безкоштовно надати стоматологічну допомогу нашим захисникам повідомляє Суспільне Тернопіль.

Лікарка Олеся Пришляк з Бережан розповіла, що у своїй клініці на колесах, вони надають повний спектр стоматологічних послуг, від гігієни порожнини рота до складних хірургічних втручань. Лікарі не шкодують себе задля доброї справи. У Краматорську команда працює тиждень, а потім – ротація. Адже праця виснажлива.



Виїзна стоматологія
Олеся Пришляк за роботою. Джерело: Суспільне Тернопіль

“Якщо ми стоїмо в Краматорську, то робочий день у нас розпочинається з 9 години й буває, що працюємо до 19-20 години. Якщо ми на виїздах, то це може бути з 7 ранку і до 1 ночі, поки не приймемо останнього пацієнта”,— розповіла пані Олеся.

Пересувний стоматологічний кабінет, як зазначає лікарка, оснащений усім необхідним для того, щоб забезпечити якісне лікування зубів просто на передовій.

“В нас тут є стоматологічна установка, все для лікування карієсу, є рентген-апарат, все для хірургії. Тут також є для замочування. Все стерилізується, все стерильно. Це нам дозволяє виконувати всі види стоматологічних послуг, крім ортопедії” ,— додає Олеся Пришляк.

Виїзна стоматологія
Владислав Тихий за роботою. Джерело: Суспільне Тернопіль

Владислав Тихий із Бережан щойно завершив інтернатуру. Юнак вперше приїхав до Краматорська — маючи благородну мету.

“Хочеться допомогти, навчитися і вдосконалюватися”, — подівся Владислав.

Виїзна стоматологія
Іменний прапор виїзної стоматології. Джерело: Суспільне Тернопіль

В автомобілі – прапори з підписами та побажаннями від бійців, а також сувеніри, які військові приносять медикам у подарунок. У клініці на колесах об’єдналися також стоматологи із Львівщини та Києва. Робота у медиків – не легка. А перебуваючи за 20 кілометрів від лінії фронту, вони стикаються з новими труднощами та викликами. Готовими мусять бути до всього. Крім того, догляд за зубами у окопах – завдання не просте. Тому складних випадків набагато більше ніж у цивільному житті.

“Ми сьогодні вже працюємо шостий день. За весь час нашої роботи ми прийняли 50 людей. Трошки важко було працювати, бо холодно. Один день був дуже важким, бо ми працювали з самого ранку – 8:00 до 21:30. За весь час були різні випадки – від простого карієсу та гігієни до видалення вісімок, пульпітів, періодонтит, це було найважче. Перепади напруги, з цим також є проблеми. Ми трошки й самі ремонтуємо і лікуємо, розбираємо педальки, було і таке в нас, і установку також розбирали один раз самі”, — поділилась Олеся Пришляк.

За словами Павла Потіхонченка, начальника медичної служби фонду, завдяки підтримці “Центру Спасіння Життя”, мобільний стоматологічний кабінет надає безкоштовну допомогу не тільки військовим, а й цивільному населенню, працюючи безперервно з початку повномасштабної війни.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Суспільне Тернопіль
Теги: #бережани, #волонтери, #донбас, #Центр спасіння життя
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: