Митрополит Василій благословив медиків та аграріїв на професійній прощі у Зарваниці

Опубліковано:
15 Червня, 2016 о 16:23

12 червня з нагоди Дня медичного працівника відбулася третя професійна проща працівників Управління охорони здоров’я Тернопільщини до Зарваниці. Привітав паломників у духовному центрі та очолив Архиєрейську Божественну Літургію Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

 



Архиєрей освятив і подарував медикам хоругву із зображенням Зарваницької Матері Божої та св. Пантеймона Цілителя і передав її начальнику управління Володимиру Богайчуку.

 

Перед початком Літургії Митрополита Василія зустріли короваєм працівники аграрного сектору Тернопільщини з директором департаменту АПК Тернопільщини Віталієм Луєм. Аграрії цього дня також прибули на свою професійну прощу.

 

У паломництві взяли участь голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Митрополит привітав кожного. Подякував медикам та аграріям за допомогу військовим.

 

Після водосвяття відбулася Панахида за загиблими воїнами біля каплиці св. Юрія Переможця. Паломники взяли участь у Хресній дорозі, відвідали купіль св. Анни та поклонилися чудотворній іконі Матері Божої Зарваницької.

 

Слід відзначити, що на прощу прибуло 46 медпрацівників Тернопільської міської комунальної лікарні №2, на чолі з медичним капеланом, парохом парафії св. великомучениці Теклі о. Андрієм Дахимом. Частину дороги, а саме з с. Золотники до чудотворного місця, прочани пройшли пішки, жертвуючи свій хід за ситуацію в Україні, за воїнів, хворих, медиків та волонтерів. По дорозі прочан зустрів та привітав Архиєпископ і Митрополит Василій (Семенюк).

 

Владика, як добрий Батько, поблагословив кожного учасника прощі і сказав, «що цей день є записаний золотими буквами в Книзі Життя кожного, хто бере участь у цій прощі. Можливо, сьогодні ми ще не усвідомлюємо важливості того, що відбувається, але у Вічності будемо радіти за цей день».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: