Митрополит Василій Семенюк перебуває у Римі у рамках візиту «Ad limina»

Опубліковано:
20 Лютого, 2015

16 лютого архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк прибув до Рима (Італія) напередодні візиту «Ad limina Apostolorun», під час якого українські єпископи на чолі Блаженнішим Святославом зустрінуться із Святішим Отцем Франциском, Папою Римським.


Окрім запланованих зустрічей, архиєрей відвідав українську громаду у місті Тревізо, зустрівся з місцевим римо-католицьким єпископом.

 

В понеділок, 16 лютого, митрополит відвідав Папську колегію Покрови Пресвятої Богородиці. Кир Василій взяв участь у Вечірній, якою завершилися великопісні реколекції. Владика поділився своїми переживаннями та стурбованістю з приводу подій в Україні та закликав братів до молитви за мир та спокій.

 

 

Відтак архиєпископ провів зустріч з отцями та братами, які належать до Тернопільско-Зборівської архиєпархії та на даний час перебувають у Римі. Під час братньої вечері, архиєрей розповів про останні події в архиєпархії та поділившись планами на майбутнє, побажав своїм студентам успішного завершення навчання та швидкого повернення в Україну, де на них чекає багато праці для добра Церкви та народу.

 

В рамках візиту першоієрарх Тернопільско-Зборівський взяв участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку відслужив Блаженніший Святослав в рамках прощі до гробів апостолів, молився за мир в Україні в Лятеранському соборі.

 

17 лютого єпископи Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом відвідали секцію Держсекретаріату Ватикану щодо відносин з державами. На зустрічі з Архиєпископом Полем Річардом Галагером, очільником цієї державної установи Ватикану, Блаженніший Святослав розповів йому про ситуацію в Україні та душпастирські виклики, які стоять перед УГКЦ в умовах війни. Він, зокрема, ознайомив Архиєпископа Галагера із Зверенням Синоду єпископів до священиків про душпастирство в умовах війни.

 

18 лютого єпископи УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом, Патріархом УГКЦ, молилися Архієрейську Божественну Літургію на гробі святого апостола Павла в соборі на честь його імені в Римі (fuori le mura). Вранці 18 лютого єпископи Синоду УГКЦ зустрілися у Ватикані із кардиналом Куртом Кохом, Президентом Папської ради зі сприяння єдності християн.  Головною темою зустрічі була релігійна ситуація в Україні у світлі подій, що відбулися в країні впродовж минулого року.

 

Відтак відбудеться зустріч «Ad limina Apostolorun» з Папою Франциском. Першоієрарх Тернопільско-Зборівський, які і кожен єпископ УГКЦ, представить Вселенському Архиєрею стан справ у своїй архиєпархії. Владика розповість про особливості архиєпархії з точки зору релігійної, соціального і культурного розвитку за останні 5 років, вкаже найбільш проблематичні питання та окреслить перспективи пастирської праці на майбутнє.

 

 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рим, #семенюк, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: