Митрополит Василій Семенюк: Церква в Україні як ніколи потребує єдності

Опубліковано:
27 Листопада, 2014 о 09:18

Архиєпикоп і митрополит Тернопільсько-Зборіський УГКЦ Василій переконаний, що українське християнство сьогодні найбільш зранене і багато терпить через розділеність Церкви. Про це він сказав під час Святої Літургії 23 листопада у храмі св. священомученика Йосафата Тернополя.

 



Владика зазначив, що св. священномученик Йосафат (Кунцевич), архиєпископ Полоцький, є взірцем для кожного архиєрея, священика та вірного у бажанні єдності, у практичному втіленні християнського поняття любові. «Прагнення єдності – головна ознака духовності св. Йосафата. Це є те, чого потребує Церква в Україні».

 

Митрополит привітав вірних із храмовим празником та освятив нещодавно завершений розпис церкви. Архиєрей подякував вірним, які склали пожертви на розпис храму, а настоятелю о. Володимиру Ковалковському – за організаційну працю.

 

«Ікона відіграє важливе значення у храмі, – зазначив о. Ковалковський, звертаючись до вірних. – Це богослов’я, яке твориться через жести пензля та кольорами фарб. Все, що говорить Святе Євангеліє можна відчитати в іконі. Розпис наче переносить нас у світ Божий». Відтак священик подякував митцям за професіоналізм та старання, вірним – за складені пожертви, архиєпископу – за присутність та благословення.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молитва, #новини тернопільщини, #семенюк, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: