Мистецькі монстри їдуть у Тернопіль

Опубліковано:
11 Квітня, 2015 о 09:29

Письменників, музикантів та художників з 17-го по 19-те квітня в Тернополі збере Третій мистецький фестиваль «Ї» чимало. Заходи відбуватимуться на території розважального комплексу «Максим» та в інших точках у центрі міста.

 



— Фестиваль оживить Тернопіль, адже він не надто насичений культурними подіями, — каже співорганізатор заходу Василь Томчишин, — Під час денної та нічної програм представлятимуть книжки, виставки картин та фотографій, відбуватимуться прес-конференції, літературні читання, виступатимуть гурти, показуватимуть документальне кіно тощо.

 

Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Тарас Прохасько, Василь Шкляр, Катерина Бабкіна, Брати Капранови, а також багато інших відомих літературних постатей братимуть участь у фестивалі. Також запросили гостей з-закордону — митців Польщі та Білорусі. Зокрема, з Польщі до нас завітає відома поетка, перекладачка Анета Камінська, а з Білорусії — Віталій Рижков, Андрей Хадановіч та Сергій Прилуцький.

 

Окрім літературних гігантів, на сцені фестивалю матимуть змогу показати себе молоді поети. У результаті двомісячного конкурсного відбору зі 126 бажаючих виступити, обрали 13.

 

Організатори розповіли, що видадуть альманах, де представлять творчість більш, аніж 50 письменників. Антологію наповнюватимуть художні роботи лідера гурту «От Вінта!» Юрія Журавля, котрий також виступить на цьогорічному «Ї».


Музична сцена вражатиме поціновувачів здебільшого молодими, однак вже доволі відомими виконавцями: «Один в каное», Vivienne Mort, Христина Халімонова, PIANO, Василь Гоцко, «Медовий полин»… і на цьому перелік не закінчується.

 

Юрій Матевощук, співорганізатор «Ї» висловлюється стосовно фестивалю амбіційно: «Хочемо стати на рівень київського «Мистецького арсеналу» чи львівського «Форуму видавців». Тож, можна сподіватись, що мистецький фестиваль «Ї» перетвориться не тільки на ще одну атракцію нашого міста, але й здобуде собі звання вагомої культурно-мистецької події всеукраїнського рівня.

 

Віта ШКІРА,

студентка спеціальності «Журналістика» філологічного факультету ТНПУ ім. Гнатюка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: , #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Інтерв'ю
«Все почалося з малини»: військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив та відкрив «Сокарню»
20:10, 23 Жовтня, 2024

Військовий з Тернополя створив найбільший ягідний кооператив

ТОП новини тернопільщини: